Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J32a94n 86Š82i14k

21. 11. 2021 17:06

Poměry v rakouském socialistickém zdravotnictví logicky vyústily v povinné očkování. Tento článek by si zasloužil titulní stranu, protože jde o skandální odhalení ;-)

1 0
možnosti
Foto

Ano je věcně správný a netrpí žádnou logickou chybou.

0 0
možnosti

R^ Musí se změnit česká mentalita. Dokud bude víra v socialistické zdravotnictví, nic se nezmění.

1 0
možnosti
Foto

Jaké socialistické zdravotnictví? Vždyť většina zdravotnických zařízení je soukromá, resp. akciovky a pod. Jsou to výrobní podniky na zdraví, včetně kumulace zisku atd. ;-D

2 0
možnosti

J67a55n 76R20á47ž

21. 11. 2021 12:05

Systém zdravotního pojištění je produkt socialistického způsobu uvažování. A jakýkoliv produkt vycházející ze socialistického myšlení, je neefektivní. Aby zdravotnictví mohlo udržet svou současnou vysokou kvalitu i v budoucnosti , první co se musí změnit, je systém zdravotního pojištění.

Na to je potřeba mít koule, protože velký odpor budou mít lobysté farmaceutického průmyslu a zdravotních pojišťoven, kteří povedou kampaň na zblbnutí lidí, že se jim zhorší dostupnost zdravotní péče. Což je nesmysl!

1 0
možnosti
Foto

Ano, já bych byl také pro system zdravotního pojištění jako za první republiky. Jen jaksi platby v hotovosti u lékaře jsou dnes už trochu přežitkem. :-)

0 0
možnosti

Máte tam chybu. V odkazu stojí 100 000,- Kč denně. Jinak běžný pobyt pacienta v nemocnici ( bez speciálních výkonů), stojí 2200,- Kč. denně.

2 1
možnosti

J93a54n 33H70n81í28z64d60i80l

21. 11. 2021 13:12

Zdravím, díky za zprávu. Nicméně v článku píši "až 100k Kč". 100k = 100 000 :).

2 0
možnosti

Do kouření cigaret a zdravého jídla vás narozdíl od vakcíny stát nenutí. A vakcína na COVID oproti jiným vakcínám třeba proti tetatnu není dost let testována. Dokonce mnohdy, když se necháte očkovat, tak v ruce nemáte jediný papír, že jste se nechali očkovat a kde je psáno o možných zdr. komplikacích. Stát odmítá převzít odpovědnsot za své činy.

3 0
možnosti

Plácáte samé nesmysly. Právě proto, že nefunguje komerční motivace, chová se stát tak jak se chová. Samozřejmě, že vždy máte potvrzení, že jste ockovaný. A když vám "papír" nevytiskne lékař, existuje vždy elektronický, snadno přístupný záznam. A samozřejmě, že máte nárok na náhradu při negativních účincích.

P.S : jak dlouho se testovaly jiné vakcíny, než se pustily mezi lidi?

0 0
možnosti

Veřejné, tedy socialistické zdravotnictví je posvátná kráva všech levicových politiků. Protože se zdravím se prý nekšeftuje. Zejména při objemu 300.000.000.000 Kč utracených za rok. To nevymyslíš.

2 0
možnosti

Bohužel se toho bojí i pravicoví. Za 30 let od převratu je jediný nesmělý pokus o změnu. Julínkova reforma s regulačními poplatky. Co se tenkrát strhlo, víme.

3 0
možnosti

Jen zdůrazním, že jde o jiného autora, než je MUDr. J. Hnízdil, který psal donedávna perfektní články ke covidu a vakcinaci na Aktualne.cz, ale cenzoři mu to bohužel zakázali. S tímto stejnojmenným autorem (bez MUDr.) nesouhlasím: v západ. civilizaci se za více než 100 let prokázalo, že nejlevnějším a nejúčinnějším je systém veřejného zdravotního (a nemocenského) pojištění, může jít také o státní národní zdravotní službu. Z více peněz (povinně odváděných populací) se pořídí vyšší kvalita a vyšší dostupnost péče. Zčásti se tu pamatuje i na občany, kteří jsou různě znevýhodněni: vlivem genů, rodinné zátěže, špatné výchovy atd. jsou více nemocní, méně ukáznění - ale civilizovaná společnost je nenechá zemřít na ulici (často jsou chudí), už proto, že by to způsobovalo kriminalitu a infekční nemoci. Systém solidár. pojištění je v pořádku, akorát to chce do našich zákonů začlenit různé rozumné regulace (počet nemocnic, ordinací a lékáren ve smluvním vztahu podle počtu obyvatel regionu apod.). Vakcíny proti covidu jsou stále v režimu experimentál. přípravků (už z tohoto důvodu je nelze začlenit do povinného pojištění, jsem zvědavá, jak dopadnou žaloby v Rakousku), během prvních měsíců plošného očkování se projevila nestandardní šíře závažných vedl. účinků, jež uznala i Evropská léková agentura, dále se potvrdila nízká účinnost vakcín - už se doporučuje třetí dávka po 4. - 5. měsíci). Pro toto očkování se lze rozhodnout jedině svobodně, s vědomím, že může přinést šanci, ale také rizika. I očkovaní se mohou infikovat, je jich stále více, i očkovaní přenášejí nákazu - opět důvod, proč nelze takové vakcíny vymáhat pod sankcí.

1 4
možnosti

Veřejné povinné solidární pojištění se přece nijak nevylučuje s komerčním, můžou se vhodně doplňovat. A omezit tak nejrůznější regulace, které ve finále způsobí, že není spokojený nikdo. Ani lékař ani pacient .

0 0
možnosti
Foto

Takže navrhujete, aby neočkovaní formou spoluúčasti hradili monoklonání protilátky, případně pobyt na JIP?

Jakákoliv pojišťovna v jakémkoliv jiném oboru toto aplikuje: tomu, kdo neudělá vše rozumně možné pro zabránění škodní události, je mu plnění kráceno.

3 1
možnosti

Je "zajímavé" to, že státy potřebují protilátky uzdravených z covidu, aby mohli zkoušet léčit nemocné, ale těmto dárcům krve se pak ty protilátky právně neuznají a nutí se k očkování, ač mívají trvalou přirozenou imunitu.

1 4
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.