Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Čekal jsem kdovíjakou katastrofu, a přitom je to celé banalita a Vaše chyba.

Začal bych s negací tvrzení, že "ačkoli hrdě nabízejí spoj Praha - Varšava, ve skutečnosti takové spojení očividně neexistuje". Tak asi jen proto, že zrovna Vám nastalo zpoždění, ještě nelze tvrdit, žew to ve skutečnosti neexistuje, to je asi nesmysl.

Vám a dalším cestujícím se stala politováníhodná, leč zcela banální nehoda, kterou jste nemělli promyšlenou a jednoduše jste vsadili na to, že k ní nedojde: vlak měl hodinu zpoždění. Jeli jste někam 700 kilometrů daleko, věděli jste, že máte v noci v půlce cestě přestup a už jste se nezajímali o to, co by se stalo, kdybyste daný přestup nestihli a jak v takovém případě postupovat. Prostě jste doufali, že zpoždění nebude, a nevyšlo to no... Nevím, jestli je to tím, že jsem už zkušenější cestovatel a mám to už v oku, ale když jedu někam přes noc a vidím široko daleko jen jediný spoj na přestup, vždycky se dívám v jízdním řádu co jede dál, případně už popřemýšlím nad tím, co bych dělal, kdyby to ujelo. To jste zjevně neudělali. Vlak měl ne vlastní vinou velké zpoždění, autobus ujel, a vy jste zůstali "napospas noci" stát v Bohumíně a nevěděli jste, co máte dělat. Váš problém, že někam cestujete, dokonce do zahraničí a nestaráte se o možnosti dopravy. Stěžujete si na zcela okrajové věci, jako že stewardka nevěděla, kolik přesně lidí jede do Varšavy nebo že vám neřekli na infolince, co dělat. i kdybychom to vzali v potaz jako drobná pochybení, stejně by to na situaci nic nezměnilo - stewardka Vám měla zkrátka říct, ať si najdete jiný druh dopravy, a pokud vyloučímě letadlo, loď a taxík, moc možností než vlakové/autobusové nádraží nezbývá. Asi jste toto potřebvovali výslovně slyšet pro případ, že by Vám nedošlo, co asi máte v Bohumíně dělat. Nevím, jestli jste očekával, že se k pokladně ČD půjde za Vás ptát stewardka, kdy jede vlak do Varšavy, Mám pocit, že si pletete dopravce LE s cetovní kanceláří, kde se musí delegáti starat o všechno.

7 32
možnosti
MS

Jenže LE veřejně slibuje: Nabídneme vám ale zdarma náhradní dopravu, pokud bude k dispozici a případně vám doporučíme jinou alternativu dopravy.

Dopadlo to jako u Š+G - Kdybys náhodou nic nechtěl, tak bych vypadal jako dobrák.

22 0
možnosti
Foto

tak to jste ještě asi nezkusil Pendolino.

0 0
možnosti
TB

To je ten vlak jak do něj nasednete a nevíte ,kdy ,kde a kam dojedete ?;-D;-D

0 0
možnosti
ND

Toje škoda, já měla sice jen dvě jízdy na Moravu s LEO, ale vše bylo O.K.;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.