Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xy

6. 1. 2008 18:04
Autore, kde je nejaka studie o tom, ze cirkev katolicka

vyrazne ovlivnuje Africke lidi? Rad bych si vase tvrzeni necim podlozil.

A kde jeou nejake fakta o tom, ze katolicka cirkev siri lzi? Taky bych uvital kdyby jste to nezim podlozil.

Tez bych radi videl citaci "katolických představitelů, že kondomy stojí za příčinou veškerého zla"

A nakonec bych rad videl vedecke studie o tom, ze biskoupe netvrdi pravdu o propustnosti kodnomu.

Dovede tyhle vase tvrzeni podlozit??

0 0
možnosti

Iva

6. 1. 2008 18:11
Re: Autore, kde je nejaka studie o tom, ze cirkev katolicka

Blbe. Koukni se na Zeitgeist, šašku.

0 0
možnosti
OZ

Bruncwieg

6. 1. 2008 18:01
Bohužel

naprostá většina lidí kašle na nějaká Boží přikázání, milý pane, žijeme v současnosti, čteme, sledujeme, jak to vypadá ve společnosti. Přesto přikázání nikdo nezrušil, čili platí a je jedno, čili fuk, jak tomu nechtějí rozumět sexu chtivé říčné dámy, neb ty musí v rozhodující fázi souhlasit se stykem. Každý člověk má v genech zakodován morální kodex, bez ohledu na nějaký typ náboženství, ví sám o sobě, že nesmí zabíjet, krást a lhát, aniž by chodil do vyučování katechismu. Nemůže se nikdo vymlouvat a svádět vinu na kohokoli a na cokoli. Čas je relativní a pomíjivý pojem a jev, bohužel, mnoho lidí to začíná chápat  až v okamžiku odchodu. A to se zdá poněkud pozdě.

0 0
možnosti

Ladislav Machala, AIDS Centrum F

6. 1. 2008 17:19
Pane Hnízdile, virus HIV

ale skutečně skrze ony póry v kondomech prostupuje, to si katolická církev nevymyslela, to je bezpečně prokázáno - vím o čem mluvím, prblematikou HIV/AIDS se profesionálně zabývám od roku 1985. A s oním zakazováním kondomů to také není tak, jak vy říkáte, katolická církev především doporučuje bezpečné sexuální chování založené na zodpovědnosti vůči sobě i ostatním, bez zdůrazňování tohoto aspektu je navádění k používání kondomů pouze cestoudo morálního marasmu.

0 0
možnosti

ginny

6. 1. 2008 17:26
Re: Pane Hnízdile, virus HIV

Pane Ladislave,

prosím, napište více o problematice AIDS a kondomů. Myslím, že v tomto směru nemám dost objektivních informací.

Jinak, nemyslím si, že věc je tak jednoduchá, jak ji vidí autor článku. Církev asi opravdu v prvé řadě lidem v těch zemích doporučuje, aby žili v monogamních vztazích. Ale pokud použití kondomu riziko AIDS alespoň snižuje, proč neříct: Když už hřešíte, hřešte s kondomem?

0 0
možnosti

tromi

6. 1. 2008 16:54
církev je zločinecká organizace

která by se měla zakázat stejně jako fašisti, je matkou veškeré totality, ostatní podobné režimy se od ní jen učily. Nikdy jim nešlo o nic jiného než o peníze a moc

0 0
možnosti

xy

6. 1. 2008 18:06
Re: církev je zločinecká organizace

tve tvrzeni je fasisticke

0 0
možnosti
JN

namestii

6. 1. 2008 16:38
...

Pořád platí (v Africe) to pravidlo, že když osouložím pannu, tak tím AIDS zaženu? (Y) .-)

0 0
možnosti

Dodo

6. 1. 2008 16:34
o potrebnosti extremnich nazoru, nekdy...

Mily mlady muzi,

nejsem katolik a taky mi uz neni sestnact. Vas roztomile jednoznacne-agresivne-nesmyslny clanek, ve mne vzbudil vzpominky na me vlastni mladi a nekompromisnost mych vlastnich nazoru. Ted nejsem tak zasadne stary, mam 32, no nekomromisnost se vytratila, zrejme i Vy s lety poznate, ze  skutecnost je mnohem komplikovanejsi,  a ze Vase dnesni myslenky rozhodne nejsou odpovedi na problem, ktery jste nastolil. No i kdyz kdo vi, rika se, ze se nema verit lidem po triceti.

0 0
možnosti

Jan Hnízdil

6. 1. 2008 16:48
Re: o potrebnosti extremnich nazoru, nekdy...

Rozhodně si nemyslím, že je všechno jen vina církve. Nic neni jen černá a bílá...to si plně uvědomuju.

Snad Váš komentář nebyl jen útok na můj věk, to byl mě mrzelo. Ovšem třeba máte pravdu a jednou Vám dám plně za pravdu. ;-)

Každopádně díky za názor, cenim si toho.

0 0
možnosti

Roman

6. 1. 2008 16:12
dobré, dobré...

Autor, ač mladý, to napsal velice výstižně.

Osobně doufám, že církve v tomto století zaniknou pro nedostatek zájmu. Co může v dnešní době člověku nabídnout církev? Vůbec nic.

Vatikán zavřít, papeže poslat do domova důchodců...!

0 0
možnosti

xy

6. 1. 2008 18:10
Re: dobré, dobré...

Prave naopak. Cirkev muze nabidnout prave to, po cem lide v dnesnim materialistickem svete nejvice prahnou - lidskost. Cirkve byly jsou i budou. Presne tak jako umeni, sport, nebo penize. Vzdy byly, jsou a budou. Zmeni se jenom jejich forma.

0 0
možnosti

Lumír

6. 1. 2008 16:05
K čemu mě nutíé média?

To, že si přečtu informaci, vytrhnutou z kontextu a převařenou médii mi nezakládá právo na kritiku toho, co nepoznám.

Podle toho, co píšou v médiích bych měl mít aspoň 5 manželství "bez papíru" a 10 milenek k tomu a vycházet jim v ústrety podle toho, co se kde píše a je "moderní"?

0 0
možnosti

Jan Hnízdil

6. 1. 2008 16:09
Re: K čemu mě nutíé média?

Lumír: tím chcete říct, že církev nezlepšuje podmínky AIDS na zemi?

Rozhodně bych nepsal tento článek na základě pouze jednoho článku v novinách. Viděl jsem několik dokumentů, četl několik článků (nikoliv v Blesku.)... cožpak snad chcete říct, že je katolická církev v této věci pouze utiskované náboženství médii?

Nebo jen nechcete otevřít oči?

0 0
možnosti
LP

cjhcjd

6. 1. 2008 15:43
Komentář

Myslím, že článek dost zjednodušuje. Ne všichni afričtí katoličtí biskupové jsou proti používání kondomů, a většina vědců se shoduje na tom, že kondom není dokonalou ochranou proti viru HIV, a virus může vzácně kondomem proniknout. Souhlasím s autorem, že postoj některých představitelů katolické církve v této otázce je po afriku velmi škodlivý, ale autor by si měl dát pozor, aby nesklouzl do podobné demagogie, proti které brojí.

0 0
možnosti

Jan Hnízdil

6. 1. 2008 15:49
Re: Komentář

To se nebojte, já katolickou církvi neodsuzuji. Jen se mi zajídá pár nesmyslných informací, které dokáží někteří představitelé vypustit z úst.

Já jsem osobně ateista, ale rozhodně se nemyslím, že víra je něco špatného. Pokud se tedy nezneužívá ke vlastní prospěchářství.

0 0
možnosti

Bruncwieg

6. 1. 2008 15:34
Po přečtení

vašeho útočného pamfletu jsem získal přesvědčení, že vaše znalosti křesťanské věrouky neexistují. Proto horlíte naprosté hlouposti. Kolik kapitol jste četl z bible?? Kolik znáte přikázání z Desatera??  Žádné, ale žvanit, o to se snažíte. Šestým přikázáním Božím, které Mojžíš vytesal na hoře Sion praví : nesesmilníš. Čili sex je povolen pouze v řádném manželství. A kdo řádí jako pominutý--ten je svého osudu strůjcem. Nebo se domníváte, že sexem posedlá individua nejsou lidmi s mozkem a odpovědností???

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.