Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Niktor

12. 12. 2009 19:17
Pár poznámek

Chlapče, ten tvůj článek nemá žádnou vnitřní logiku. I sklonňování ti v některých větách nějak ujíždí...Musíš víc myslet, když něco takhle veřejně vystavuješ na obdiv ;-)

btw. Ten tvůj (již klasický) argument o stavění kostelů v Turecku/Pákistánu/Jemenu/Saudské Arábii/whatever je nesmyslný. Vem si, že by například tví rodiče utekli ze socialistického Československa do Ameriky. Chtěli by žít lépe, bez omezování, ale zároveň by se jim samozřejmě stýskalo po své vlasti a chtěli by dál udržovat víceméně český způsob života a byli by rádi, že jim to svobodná Amerika umožňuje.

A hle - Američané by na ně najednou začali hledět jako na komoušskou špínu, která může být ráda, že je v USA vůbec trpěna, upírali by jim jejich státem garantovaná práva a argumentovali by tím, že "v tom jejich ČSSR taky není žádná svoboda slova atd." a že jeslti se jim tu nelíbí, můžou se přeci kdykoli vrátit....

0 0
možnosti
ML

Niktor

12. 12. 2009 19:17
Re: Pár poznámek

Zákaz výstavby určitého druhu náboženských staveb je jasným porušením principu sekularity a znamená, že v takové státě všechna náboženství rovné postavení nemají.Tedy není zač Švýcary chválit.

0 0
možnosti
M

maxas

4. 12. 2009 18:55
Myslím, že překvapili i sami sebe,

ovšem výsledek "minaretového referenda" nic neřeší pokud nebudou následovat  poněkud rozhodnější a neodkladné kroky. Nárůst islámské minority ve

Švýcarsku o 100% za posledních cca 10 let je alarmující. Jedině tvrdý zákaz usazování imigrantů může tento proces zpomalit. Jinak hrozí, že minorita bude cca za 30 až 40 let majoritou, a Švýcarsko islámské. Ani to však situaci neřeší jenom zpomaluje. Musí následovat zákaz provozování islámu deportace radikálů a všech odhodlaných šířit islám "ohněm a mečem". Humanita a lidská práva nejsou na místě, dokonce lze s jistotou tvrdit, že snaha po jejich dodržování je nejspolehlivější cestou jak o ně díky islamizaci přijít. 

Kardinální problém je v uskutečnění. Strach před odvetou islámců paralyzuje politické elity a obava před fatwou je nutí poklonkovat už teď. Hezká je ku příkladu hysterická reakce francouzského premiéra o netoleranci, která jen ukazuje pod jakým tlakem se potácí francouzská vláda.

Snad pud sebezáchovy přemůže strach. Co??

0 0
možnosti
L

larcc

4. 12. 2009 11:50
U nás minaret nepostaví

protože stavební úřady jim to nepovolí - alespoň podle mé zkušenosti, jak mě šikanovali když jsem stavěl barák. Tolik povolení od různých institucí aby stavba zapadala do prostředí apod. jsem nezažil. Doufám, že se všem měří stejným metrem a tudíž minaret tady nikdy nebude. :-P

0 0
možnosti
PC

Poslední Czarnian

4. 12. 2009 10:47
Omlouvat se?

Omlouvat se muslimům? Zbláznil ses?

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

4. 12. 2009 9:50
Ten clanek je plnej divnejch rozporu...

"Omlouvám se všem slušným muslimům, protože tento článek nebyl namířen proti nim. Chtěl jsem poukázat na ty, kteří se nedokážou přizpůsobit životnímu stylu a kultuře Evropy a místo toho nás neustále více a více omezují." - ale jinak jsem samozrejme proti omezoveni vsech muslimu, i tech slusnych. To zni proste divne.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

4. 12. 2009 10:13
Re: Ten clanek je plnej divnejch rozporu...

teda pro omezovani.. jsem se do tech zaporu nak zamotal :-)

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

4. 12. 2009 9:47
Nejsem si jisty, jestli je nejlepsim zpusobem...

...jak dosahnout toho aby respekovali nasi kulturu, zakazat jim kulturu jejich. Je jiste ze to funguje? ;-)

Krom toho je dost bohorovne proste prohlasit, ze kulturu nerespektuji. Co znamena respektovat kulturu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.